فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد - سال بیست و نهم شماره 9 (پیاپی 181، آذر 1400)

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال بیست و نهم شماره 9 (پیاپی 181، آذر 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی محمد حاجی زینعلی* صفحات 4057-4061
    مقدمه

    با توسعه رشته اینترونشنال کاردیولوژی (مداخلات قلبی) در جهان، علاوه بر بیماری های عروق کرونر و آیورت، درمان بیماری های دریچه ای قلب از راه کاتتر نیز اخیرا آغاز گردید. درمان تنگی دریچه آیورت (که فقط با جراحی باز و تعویض دریچه امکان پذیر بود) برای اولین بار در جهان در سال 2002 توسط Alain Cribier در فرانسه با کارگذاری دریچه از راه کاتتر انجام پذیرفت و تاوی نامیده شد. (Trans catheter Aortic valve implantation = TAVI) در ایران در سال 2009 این عمل در مرکز قلب تهران نیز راه اندازی گردید و اکنون به شکل روتین TAVI با هر دو نوع دریچه Balloon-Expanding و self - Expanding انجام می پذیرد. به علاوه کارگذاری دریچه جدید بر روی دریچه بافتی دژنره قلبی (valve in valve implantation) نیز راه اندازی گردید. نتایج کوتاه و میان مدت این روش درمانی در غالب طرح های تحقیقاتی مورد بررسی قرار گرفت و در غالب چند مقاله منتشر گردید. خلاصه روند راه اندازی این روش درمانی جدید در کشور و نتایج آن در ذیل آمده است.

    کلیدواژگان: دریچه بافتی مصنوعی، از راه کاتتر، تنگی دریچه آئورت، تاوی، ایران
  • محمدجواد طراحی، زهرا ایزدی، مریم کریمی ملک آبادی، راضیه پورکاظمی* صفحات 4062-4074
    مقدمه

    تغییرات فیزیولوژیک و روان شناختی دوران بارداری زمینه ساز بروز بسیاری از اختلالات روان شناختی از جمله افسردگی است. این تحقیق با هدف تعیین ارتباط سطح ویتامین D و عوارض شایع دوران بارداری با بروز افسردگی پس از زایمان در مادران تدوین گردید.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر از نوع کوهورت آینده نگر است که در دو مرحله و بر روی 300 مادر باردار که در سه ماهه سوم بارداری قرار داشتند، انجام گرفت. شیوه انتخاب نمونه به صورت چند مرحله ای و با استفاده از پرسش نامه مشخصات دموگرافیک و پرسش نامه حمایت اجتماعی شربورن و استوارت و پرسش نامه افسردگی ادینبورگ انجام گرفت. داده ها با نرم افزارversion 16  SPSS و آمار توصیفی، آزمون های t مستقل و t زوجی و واریانس یک طرفه و کای اسکویر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. میزان p کمتر از 0/5 معنی دار در نظر گرفته شد.

    نتایج

    نتایج مطالعه نشان داد ابتلا به عوارض دوران بارداری از جمله عفونت ادراری (0/139=P)، دیابت (0/587=P) و فشارخون بارداری (0/080=P) با بروز افسردگی پس از زایمان ارتباط معناداری ندارد. هم چنین ارتباط معناداری میان میزان سطوح ویتامین D دوران بارداری در افراد مبتلا به افسردگی پس از زایمان و افراد غیر مبتلا وجود ندارد (P>0/05). هم چنین سطح حمایت اجتماعی پایین با افزایش 3/2 برابری احتمال افسردگی پس از زایمان همراه بود (0/001=p).

    نتیجه گیری

    افسردگی پس از زایمان با نتایج مخربی برای مادر و جنین همراه است. بنابراین زنان باردار به ویژه افرادی با عوامل خطر و سابقه افسردگی پس از زایمان می بایست تحت حمایت منابع گوناگون و در راس آن خانواده قرار گیرند.

    کلیدواژگان: افسردگی، زایمان، ویتامین دی، حمایت اجتماعی، عوارض بارداری
  • مهتاب اردویی، ریحانه عزیزی، سیمین امیر شاه کرمی* صفحات 4075-4082
    مقدمه

    دیابت شیرین یکی از شایع ترین بیماری های متابولیک است که با عوارض زیادی همراه است. دیابت تیپ یک، یک بیماری خود ایمنی است که به علت سطوح بالای گلوکز خون در اثر کمبود تولید انسولین ایجاد می شود. این بیماری سومین بیماری شدید و مزمن دوران کودکی است و حدود 15 میلیون کودک را در سرتاسر دنیا درگیر کرده است.

    روش بررسی

    این مطالعه، یک مطالعه تحلیلی-مقطعی از نوع گذشته نگر بود. جامعه مورد بررسی، 121 کودک 18-3 ساله مبتلا به دیابت تیپ یک، مراجعه کننده به مرکز دیابت یزد، در سال های 1397-1396 بود. اطلاعات دموگرافیک و بالینی بیماران استخراج شد. داده ها پس از جمع آوری وارد نرم افزارversion 16  SPSS شده و با استفاده از آزمون های آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج مطالعه نشان داد که میانگین سن شرکت کنندگان در مطالعه 3/96±12/92 سال و میانگین A1c، 1/94±8/63 بوده است. نتایج مطالعه اخیر در مورد وضعیت کنترل دیابت در بیماران مورد بررسی نشان داد که به ترتیب 38/8% ، 32/2% و 28/9% وضعیت کنترل دیابت نسبی، خوب و ضعیف داشته اند. همچنین طبق نتایج مطالعه، بین توزیع فراوانی وضعیت کنترل دیابت بر حسب متغیرهای: مرحله بلوغ (0/22=p)، شاخص توده بدنی (0/50=p)، سن (0/27=p)، دوز روزانه انسولین بیزال/بولوس(0/47=p)، دوز روزانه انسولین NPH/regular (0/38=p)، تعداد دفعات چک قندخون (0/09=p)، تعداد دفعات بستری در بیمارستان به دلیل کتواسیدوز دیابتی (0/53=p)، طول مدت دیابت (0/09= p) و جنسیت (260=p) تفاوت آماری معناداری یافت نشد.

    نتیجه گیری

     با توجه به نتایج مطالعه، می توان نتیجه گیری کرد که هیچ کدام از متغیرهای مطالعه بر روی وضعیت کنترل دیابت در کودکان 18-3 ساله مبتلا به دیابت تیپ یک، موثر نیستند.

    کلیدواژگان: دیابت، هموگلوبین A1c، کودکان
  • زهرا براتی، علی یعقوبی*، محمدرضا جلیلوند صفحات 4083-4095
    مقدمه

    پلاک های آمیلوییدی در مغز به صورت وابسته به سن، افزایش می یابد. بنابراین هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر تمرینات تداومی و تناوبی بر سطح آمیلویید بتا 42 (Aβ42) و مالون دی آلدیید (MDA) هیپوکامپ موش های صحرایی نر سالمند بود.

    روش بررسی

    30 سر موش سالمند نر ویستار (سن 18 ماه) به طور تصادفی و بر اساس وزن به سه گروه تمرین تناوبی، تمرین تداومی و کنترل تقسیم شدند. تمرین تداومی به مدت 8 هفته با شدت 65 تا 70%  VO2maxو پروتکل تمرین تناوبی نیز به مدت 8 هفته با اجرای 8-5 مرحله فعالیت 2 دقیقه ای باشد معادل 80 تا 100% VO2max و دوره های استراحتی فعال 2 دقیقه ای، اجرا شد. نمونه های بافت هیپوکامپ 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین استخراج شد. از آزمون آنووا (ANOVA) و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.

    نتایج

    سطح Aβ42 هیپوکامپ در گروه تمرین تداومی به طور معنا داری نسبت به گروه کنترل پایین تر بود (0/001=p)، هم چنین سطح این شاخص در گروه تناوبی نیز نسبت به گروه کنترل پایین تر بود (0/001=p). ولی بین سطح Aβ42 هیپوکامپ در گروه تمرین تداومی و تمرین تناوبی تفاوت معنا داری مشاهده نشد (0/502=p). سطح MDA هیپوکامپ در گروه تمرین تداومی به طور معنا داری نسبت به گروه کنترل پایین تر بود (0/016=p)، هم چنین سطح این شاخص در گروه تمرین تناوبی به طور معناداری نسبت به گروه کنترل پایین تر بود (0/046=p). بین سطح پروتئین MDA هیپوکامپ در گروه تمرین تداومی و تمرین تناوبی تفاوت معنا داری مشاهده نشد (0/866=p).

    نتیجه گیری

     احتمالا تمرینات ورزشی تداومی و تناوبی می تواند از طریق تعدیل استرس اکسایشی باعث کاهش Aβ42 هیپوکامپ گردند و در نتیجه از تحلیل سیستم عصبی ناشی از سالمندی جلوگیری کند.

    کلیدواژگان: تمرین تداومی، تمرین تناوبی، آمیلوئید بتا 42 (Aβ42)، مالون دی آلدئید (MDA)، موش های سالمند
  • اسکندر حسین نژاد لزرجانی، علی ناظمی* صفحات 4096-4105
    مقدمه

    سرطان پروستات، رتبه پنجم را در بین سرطان ها به خود اختصاص داده و دومین علت مرگ در اثر سرطان در بین مردان است. ژن ELAC2 که روی ناحیه کرومزومی 17p11 قرار دارد، به عنوان یک ژن سرکوبگر تومور شناخته شده است. برخی شواهد حاکی از آن است که پلی مورفیسم های Ser217Leu و Ala541Thr ژن ELAC2 با خطر ابتلا به سرطان پروستات مرتبط هستند. هدف از انجام این تحقیق بررسی پلی مورفیسم های Ser217Leu و Ala541Thr در بیماران مبتلا به سرطان پروستات بود.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر یک تحقیق بنیادی می باشد. در این تحقیق، نمونه های خون از 64 فرد یک خانواده با سابقه ابتلا به سرطان پروستات جمع آوری شد. DNA ژنومی با استفاده از کیت استخراج DNA شرکت سیناکلون تخلیص شد. توالی های هدف نواحی Ser217Leu و Ala541Thr ژن ELAC2 به روش PCR و با استفاده از پرایمرهای اختصاصی تکثیر شدند. سپس به منظور تعیین جهش ها، محصولات PCR تعیین توالی شدند. آنالیز نهایی به کمک به نرم افزار Rest 2009 گرفت. هم چنین از نرم افزار SPSS version 16 و آزمون آماری -Kolmogorov Smirnov برای بررسی نرمال بودن داده ها و از آزمون T برای بررسی بیان ژن ELAC2 و ارتباط آن با فاکتورهای T وN استفاده گردید.

    نتایج

    نتایج حاصل از تعیین توالی ناحیه Ser217Leu نشان داد که 18/75 درصد جهش هموزیگوت Leu/Leu، 40/62 درصد هتروزیگوت Leu/Ser و 40/62 درصد نیز هموزیگوت نرمال Ser/Ser دیده شد. هم چنین در مورد ناحیه Ala541Thr، میزان 18/75 درصد هتروزیگوت Ala/Thr و 81/25 درصد هموزیگوت نرمال Ala/Ala مشاهده شد. اما هموزیگوت جهش یافته Thr/Thr در هیچ یک از نمونه ها یافت نشد.

    نتیجه گیری

    همانطور که در نتایج این تحقیق دیده می شود، چند شکلی های Ser217Leu و Ala541Thr در ژن ELAC2 با سرطان پروستات مرتبط هستند و ممکن است به عنوان نشانگر استعداد ابتلا به سرطان پروستات قابل استفاده باشند. هم چنین PCR و تعیین توالی ژن ها می توانند به عنوان روش های مناسبی برای غربالگری جهش های مستعد کننده ابتلا به سرطان پروستات مد نظر قرار گیرند.

    کلیدواژگان: سرطان پروستات، تعیین توالی، ELAC2، Ser217Leu، Ala541Thr
  • صالحه شاهمرادی، فاطمه یزدیان*، امین جانقربانی، لیلا ستاریان، فرناز بهروزی، فاطمه تابنده، بی بی فاطمه حقیرالسادات صفحات 4106-4122
    مقدمه

    تخریب ماکولار بر اثر افزایش سن یکی از بیماری های شبکیه است که در آن سلول های رنگدانه اپی تلیوم تخریب شده و منجر به نابینایی می شود. درمان های موجود تنها به کاهش فرآیند پیشرفت بیماری منجر می شود. در این مطالعه، سلول های بنیادی جنین انسانی تمایزیافته به سلول های اپیتلیوم رنگدانه شبکیه چشم بر روی یک داربست پلی کاپرولاکتون کشت داده شدند.

    روش بررسی

    بهینه سازی قطر داربست های تولیدی به روش الکتروریسی، با استفاده از روش فازی برای نخستین بار انجام گرفت. به منظور بهبود چسبندگی و تکثیر سلولی، پارامترهای مربوط به روش هیدرولیز قلیایی بهینه شد و سطح آب گریز داربست اصلاح گردید. پس از انجام آنالیزهای آزمایشگاهی، سلول ها بر روی گروه های مختلف داربست کشت داده شدند. آنالیزهای in vivo صورت گرفت و رشد سلول ها بر روی داربست ها مشاهده شد.

    نتایج

    پارامترهای بهینه برای داربست براساس مدل فازی به ترتیب 18/1 کیلوولت برای ولتاژ، 0/07 گرم بر میلی لیتر برای غلظت محلول و 115 نانومتر برای قطر داربست به دست آمد. پارامترهای زمان غوطه ور ساختن داربست در محلول قلیایی و غلظت به ترتیب 97 دقیقه و 3/7 مولار، اندازه گیری شد. داربست اصلاح سطح شده درصد تخریب پذیری و جذب آب بالاتری داشت. نتایج آزمونMTT بر روی داربست ها نشان داد که گروه داربست با اصلاح سطح بیشترین میزان زنده مانی و تکثیر سلولی را پس از گذشت هفت روز داراست. نتایج حاصل از تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی این یافته را پس از گذشت حدود دو ماه تایید کرد. علاوه بر این، نتایج آزمون ایمونوسیتوشیمی نشان دادند که سلول ها پس از گذشت این زمان، ماهیت RPE و اپیتلیومی بودن خود را حفظ کردند.

    نتیجه گیری

     براساس نتایج به دست آمده، داربست هیدرولیزشده بستر مناسبی برای تکثیر سلول است و می تواند گزینه مناسبی برای درمان AMD باشد.

    کلیدواژگان: تخریب ماکولار بر اثر سن، پلیمر، رنگدانه شبکیه چشم، منطق فازی
  • سید حسین طباطبایی، سید مهدی کلانتر، محمدحسن اخوان کرباسی، حسین فلاح زاده، زهرا اکبری، نعیمه خیراندیش* صفحات 4123-4132
    مقدمه

    با توجه به اهمیت سلامت دهان و دندان به عنوان بخشی از سلامت عمومی و نقش پزشکان در سلامت جامعه، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بیماری های شایع دهان و دندان با سلامت عمومی بدن از نظر دانشجویان پزشکی یزد در سال 1397 انجام شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی مقطعی 210 نفر از دانشجویان دوره کارورزی و پیش کارورزی پزشکی (ترم های 8 تا 14) دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در سال 1397 به صورت تصادفی انتخاب شدند و میزان آگاهی آنان در مورد بیماری های شایع دهان و دندان و ارتباط آن با سلامت عمومی بدن با استفاده از پرسش نامه روا و پایا حاوی 10 سوال بررسی شد. داده ها در نرم افزار آماری SPSS version 16 وارد و با استفاده از آمار توصیفی و از آزمون آماری T-test  تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    در این مطالعه 191 دانشجوی رشته پزشکی پرسش نامه پژوهش را تکمیل نمودند که از این تعداد101 نفر)52/8%  (زن و90 نفر (47/1% (مرد بودند. میانگین سنی 1/92±24/07و میانگین معدل آن ها تا زمان تحقیق 1/28± 95/15 بود. میانگین نمره آگاهی آنان از بیماری های دهان و دندان 3/27± 9/79با دامنه تغییرات 1 تا 19 بود. بین میانگین نمره آگاهی بر حسب سن، جنس، ترم تحصیلی و معدل افراد ارتباط آماری معنی داری وجود نداشت (0/05<P).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد میانگین نمره آگاهی افراد مورد بررسی در مورد بیماری های شایع دهان و دندان و ارتباط آن با سلامت عمومی ضعیف می باشد. لذا ارتقاء سطح دانش دانشجویان پزشکی در این رابطه با افزوده شدن مباحث مذکور به کوریکولوم آموزشی دانشجویان پزشکی لازم به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: آگاهی، دانشجویان پزشکی، تظاهرات دهانی، بیماری های دهان و دندان، سلامت عمومی بدن
  • شایان شمسی، زهرا مومنی* صفحات 4133-4145
    مقدمه

    کیفیت زندگی از مفاهیم جدید حوزه سلامت می باشد که ابعاد مختلفی از زندگی فرد را در بر می گیرد. یکی از این ابعاد، سلامت دهان می باشد. کیفیت زندگی وابسته به سلامت دهان تحت تاثیر عوامل مختلف بوده و در جمعیت های متفاوتی بررسی می شود. سالمندان، به جهت رشد جمعیتی روزافزون و شرایط خاص جسمی، روانی و اجتماعی، جزو گروه های پراهمیت در مطالعات می باشند. پژوهش حاضر با هدف بررسی کیفیت زندگی وابسته به سلامت دهان در سالمندان ساکن در سراهای سالمندان سطح شهر کرج در سال 1399 صورت گرفته است.

    روش بررسی

    در این مطالعه تحلیلی-مقطعی، کیفیت زندگی وابسته به سلامت دهان سالمندان بالای 60 سال ساکن سراهای سالمندان کرج با استفاده از پرسش نامه های استاندارد جمعیت شناختی و رفتارهای بهداشتی طراحی شده و شاخص ارزیابی سلامت دهان سالمندان (پرسش نامه GOHAI) بررسی شد. داده ها با استفاده از آزمون تی مستقل، تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون رگرسیون خطی توسط نرم افزارversion 16  SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    از 149 نفر شرکت کننده در مطالعه، 93 نفر (62/4%) زن و 56 نفر (37/6%) مرد بودند. میانگین GOHAI در شرکت کنندگان مطالعه، 6/52±46/05 (از 60-12 امتیاز قابل کسب) بود. نتایج حاصل از آزمون رگرسیون بیانگر ارتباط بین ابعاد مختلف کیفیت زندگی وابسته به سلامت دهان افراد سالمند با سن، جنسیت، میزان درآمد ماهیانه، ارزیابی شخصی از وضعیت سلامت دهان، تعداد دفعات مسواک زدن، آخرین مراجعه دندانپزشکی و تعداد دندان های فرد بود (0/05>P).

    نتیجه گیری

    در این مطالعه وضعیت کیفیت زندگی وابسته به سلامت دهان در سالمندان ساکن در سراهای سالمندان سطح شهر کرج در سال 1399 خوب ارزیابی شد.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی وابسته به سلامت دهان (OHRQoL)، سالمندی، شاخص ارزیابی سلامت دهان سالمندان (GOHAI)
|
  • Ali Mohammad Haji Zeinali* Pages 4057-4061
    Introduction

    With the development of interventional cardiology in the world, in addition to coronary and aortic diseases, the treatment of heart valve diseases through catheters has recently begun. The treatment of aortic stenosis (which was only possible with open surgery and valve replacement) was first performed in the world in 2002 by Alain Cribier in France with catheter insertion of the valve and was called Trans catheter Aortic valve implantation TAVI. Trans catheter Aortic valve implantation (TAVI) was performed in Iran in 2009 in the Heart Centre of Tehran and now is routinely performed by both Balloon Expanding and self-expanding valves. In addition, we do valve in valve implantation for degenarative biopresthetic valve, in all Heart valve positions too. The short and medium term results of this treatment were reviewed in the form of research projects and published in several articles. In this review, we have explained the initiating of this new procedure in our country with the following results.

    Keywords: Bioprosthetic heart valve, Trans-catheter, Aortic valve stenosis, TAVI, Iran
  • MohammadJavad Tarrahi, Zahra Izadi, Maryam Karimi Malekabadi, Razieh Pourkazemi* Pages 4062-4074
    Introduction

    Physiological and psychological changes during pregnancy are the cause of many psychological disorders including depression. The aim of this study was to determine the relationship between vitamin D levels and common complications of pregnancy with the incidence of postpartum depression in mothers.

    Methods

    The present study is a prospective cohort that was performed in two stages on 300 pregnant women who were in the third trimester of pregnancy. The sample selection method was done in several steps using demographic characteristics questionnaire, Sherborne and Stewart social support questionnaire and Edinburgh depression questionnaire. Data were analyzed using SPSS software version 16 and descriptive statistics, independent t-test, paired t-test, one-way ANOVA and Chi-square. A p value of less than 0.5 was considered significant.

    Results

    The results of the study showed that gestational complications such as urinary tract infection (P = 0.139), diabetes (P = 0.587) and gestational hypertension (P = 0.080) were not significantly associated with postpartum depression. There is also no significant relationship between vitamin D levels during pregnancy in people with postpartum depression and non-patients. (P> 0/05). Also, low level of social support was associated with a 3.2-fold increase in the risk of postpartum depression (P = 0.001)

    Conclusion

    Postpartum depression is associated with devastating consequences for both mother and fetus. Therefore, pregnant women, especially those with risk factors and a history of postpartum depression, should be supported by various sources and at the head of the family.

    Keywords: Depression, Delivery, Vitamin D, Social support, Complications of pregnancy
  • Mahtab Ordooei, Reihaneh Azizi, Simin Amir Shahkarami* Pages 4075-4082
    Introduction

    Diabetes mellitus is one of the most common metabolic diseases that is associated with many complications. Type 1 diabetes is an autoimmune disease caused by a lack of insulin production due to high blood glucose levels. It is the third most severe and chronic childhood illness, affecting approximately 15 million children worldwide. Given the importance of controlling type 1 diabetes, especially in children, in this study we aimed to examine the status of diabetes control in children 3 to 18 with type 1 diabetes.

    Methods

    This study was a retrospective analytical cross-sectional study. The study population included 121 children aged 3-18 years with type 1 diabetes referred to Yazd Diabetes Center in 2018 to 2019. The information, including age, sex, BMI, patient maturity stage, duration of diabetes, mean A1C, daily insulin dose, number of blood glucose measurements per day and number of DKA attacks were extracted. The collected data were entered into SPSS version 16, using statistical tests were analyzed.

    Results

    The results showed that the mean age of participants was 12.92± 3.96 years and the mean of A1c in patients was 8.63 ± 1.94. The results of our study on diabetes control status in the studied patients showed that 38.8% of patients had partial diabetes control status, 32.2% had good diabetes control status and 28.9% had poor diabetes control status. In addition, according to the results of the study, there was no statistically significant difference was found  among the frequency distribution of diabetes control status in terms of variables of puberty stage (p = 0.228), BMI (p = 0.508), age (p = 0.275), daily dose of bisal / bolus insulin (p = 0.479), dose Daily NPH / regular insulin (p = 0.386), number of blood glucose checks (p = 0.090), number of hospitalizations due to DKA (p = 0.539), duration of diabetes (p = 0.093) and gender (p = 0.263). .

    Conclusion

    According to the results of the study, it can be concluded that none of the studied variables affect the control status of diabetes in children aged 3-18 years with type 1 diabetes.

    Keywords: Diabetes, Hemoglobin A1c, Children
  • Zahra Barati, Ali Yaghoubi*, MohamadReza Jalilvand Pages 4083-4095
    Introduction

    Amyloid plaques in the brain increase with age. Thus, the present study aimed to evaluate the effect of continuous and interval training on Amyloid β 42 (Aβ42) and Malondialdehyde (MDA) levels in hippocampus of elderly rats.

    Methods

    The present study was experimental one with two experimental groups and one control group. Thirty old male Wistar rats (18 weeks-old) divided into 3 groups, including interval training, continuous training, and control. Continuous training was performed for 8 weeks with 65 to 70% VO2max and interval training was performed for 8 weeks with 5-8 repetitions of 2 minutes of working with 80-100% VO2max and 2 minutes active rest with 50% of VO2max for 8 weeks. Hippocampal samples were extracted 48 hours after the last training session to measure protein levels of Aβ42 and MDA. One-way ANOVA and Tukey post hoc test was used for data analysis.

    Results

    Hippocampus Aβ42 levels in continuous training groups were significantly lower than the control group (P=0.001). In addition, Aβ42 levels in hippocampus of interval training groups were significantly lower than the control group (P=0.001). However, no significant differences were found in Aβ42 levels between continuous and interval training groups (p=0.502). MDA levels in continuous training groups were significantly lower than the control group (P=0.016). In addition, MDA levels in interval training groups were significantly lower than the control group (P=0.046) But no significant differences were found in hippocampal MDA protein levels between continuous and interval training groups (p=866).

    Conclusion

    Continuous and interval training through decreasing oxidative stress, decrease Aβ42 levels in the hippocampus of the elderly rat, thus probably continuous and interval training can prevent neurodegenerative disease caused by aging through modulating oxidative stress and Aβ42.

    Keywords: Continuous training, Interval training, Amyloid β 42 (Aβ42), Malondialdehyde (MDA), Elderly Rats
  • Eskandar Hoseinnezhad Lazarjani, Ali Nazemi* Pages 4096-4105
    Introduction

    Prostate cancer is the fifth most common cancer in the world and the second leading cause of cancer death among men. The ELAC2 gene (HPC2 locus) on chromosome 17p11 has been identified as hereditary tumor suppressor genes in prostate cancer. Some evidence showed that ELAC2 Ser217Leu and Ala541Thr polymorphisms were associated with prostate cancer risk. The aim of this study was to investigate the ELAC2 Ser217Leu and Ala541Thr polymorphisms in the patients with prostate cancer.

    Methods

    In this study, blood samples were collected from 64 persons of a family, which suspected to of having prostate cancer. The genomic DNA was extracted using Commercialthe commercial DNA extraction kit. ELAC2 Ser217Leu and Ala541Thr target regions were PCR amplified with specific primers. PCR products were then sequenced to determine mutations. The final analysis was performed using Rest 2009 software. AlsoFurthermore, SPSS software version 16 and Kolmogorov-Smirnov statistical test were used to evaluate the normality of the data and T test was used to evaluate the expression of ELAC2 gene and its relationship with T and N factors.

    Results

    The results of gene sequencing for Ser217Leu mutation showed that 18.75% were mutant homozygote (Leu/Leu), 40.62% were heterozygote (Leu/Ser) and 40.62% were normal homozygote (Ser/Ser). In addition, for Ala541Thr, the Ala/Thr heterozygosity and Ala/Ala normal homozygosity were determined in 18.75% and 81.25%, respectively. There was not observed any mutant homozygosity (Thr/Thr) in these samples.

    Conclusion

    The results of this study showed that Ser217Leu and Ala541Thr polymorphisms were associated with prostate cancer and might be used as susceptibility markers of prostate cancer. In addition, PCR and gene sequencing are very useful for screening the mutations of prostate cancer in clinical trials and diagnosis.

    Keywords: Prostate cancer, Sequencing, ELAC2, Ser217Leu, Ala541Thr
  • Saleheh Shahmoradi, Fatemeh Yazdian*, Amin Janghorbani, Leila Satarian, Farnaz Behroozi, Fatemeh Tabandeh, Bibi Fatemeh Haghirosadat Pages 4106-4122
    Introduction

    Age-related macular degeneration (AMD) is one of the retina diseases in which retinal pigment epithelium cells are degraded and lead to blindness. Available treatments only slow down the progression of it. In this study, human embryonic stem cells (hESCs) differentiated into retinal pigment epithelium cells were cultured on a polycaprolactone scaffold.

    Methods

    The optimization of the diameter of the produced scaffolds by electrospinning method was done using the fuzzy method for the first time. To improve cell adhesion and proliferation, related parameters to alkaline hydrolysis method were optimized and hydrophobic surface of scaffold was modified. After in vitro analysis, cells were cultured on different groups of scaffolds. In vivo analyses were done and cells culture on scaffolds observed.

    Results

    The optimal parameters for the scaffold based on the fuzzy model were 18.1 kV for voltage, 0.07 g / ml for solution concentration and 115 nm for scaffold diameter, respectively. The immersion time of the scaffold in alkaline solution and concentration of solution were measured 97 min and 3.7 M, respectively. The treated scaffold had a higher degradation rate and water adsorption. MTT-Assay results showed that scaffolds with modified surfaces had a higher amount of cell viability and proliferation after 7 days. SEM image results confirmed this finding after almost two months. Additionally, the results of ICC test showed that after passing this time, cells kept their RPE and epithelium.

    Conclusion

    Based on the results, the hydrolyzed scaffold is a suitable substrate for cell proliferation and can be a good option for AMD treatment.

    Keywords: Age-Related Macular Degeneration, Polymers, Retinal Pigment Epithelium, Fuzzy Logic
  • Seyed Hosein Tabatabaei, Seyed Mehdi Kalantar, MohammadHasan Akhavan Karbassi, Hossein Fallahzade, Zahra Akbari, Naeimeh Kheirandish* Pages 4123-4132
    Introduction

    Considering the importance of oral health as a part of general health and the role of physicians in community health, the present study was conducted to investigate the relationship between common oral diseases and general body health from the perspective of medical students in Yazd City in 2018.

    Methods

    In this descriptive cross-sectional study, 210 internship and pre-internship students of Shahid Sadoughi University of Medical Sciences in Yazd Cityin 2018 were selected randomly and their knowledge about common oral and dental diseases and its relationship with general body health was assessed through a valid and reliabile questionnaire consisted of 10 questions. Data were entered into SPSS version 16 statistical software and analyzed using descriptive statistics and T-test.

    Results

    In the present study, 191 internship and pre-internship students completed the research questionnaire, of which 101 were female (52.8 %) and 90 were male (47.1%). The mean age of the students was 24.07 ±1.92. Their mean grade point average at the time of the study was 15/95±1/28. The mean score of their knowledge of oral diseases was 9.79 ± 3.27 with a range of 1 to 19. There was no statistically significant relationship between the mean score of knowledge in terms of age, sex, semester and grade point average (p˃0/05).

    Conclusion

    The results showed that the mean score of knowledge of the internship and pre-internship students about common oral diseases and its relationship with general health is low. Therefore, it seems necessary to improve the level of knowledge of medical students in this regard by adding the mentioned topics to the educational curriculum of medical students.

    Keywords: : Awareness, Medical student, Oral Manifestations, Oral, dental disease, General health of body
  • Shayan Shamsi, Zahra Momeni* Pages 4133-4145
    Introduction

    Quality of life is one of the new concepts of health, which encompasses different aspects of life such as oral health. The oral health related quality of life is affected by different factors that assessed in different groups. Due to increasing population growth and the existence of special physical, psychological and social conditions, elderly are one of the important groups. So, the present study aimed to assess the oral health related quality of life among elderly people who lived in nursing centers in Karaj, in 2020.

    Methods

    In this cross-sectional analytic study, oral health related quality of life among elderly people above 60 years in Karaj were evaluated using a questionnaire including demographic information, oral health behaviors and Geriatric Oral Health Assessment Index (GOHAI). Data were analyzed using T-test, one-way ANOVA and linear regression test by SPSS-22 software.

    Results

    A total of 149 people were participated, which 62.4% (93) were female and 37.6% (56) were male. The mean GOHAI in participants of this study was 46.05±6.52 (from 12-60 point). The regression test showed the relationship between the score of different dimensions of GOHAI with age, gender, income, and subjective assessment of oral health, last dental examinations and the number of teeth (P<0.05).

    Conclusion

    In this study, the oral health related quality of life among the elderly people who lived in nursing homes in Karaj in 2020 was evaluated moderate and good.

    Keywords: Oral health related quality of life (OHRQoL), Elderly, Geriatric Oral Health Assessment Index (GOHAI)